ISTRAGA SMRTI DETETA U POŽAREVCU: Mala Amela nije preminula zbog trovanja mišomorom

ISTRAGA SMRTI DETETA U POŽAREVCU: Mala Amela nije preminula zbog trovanja mišomorom

Foto: Urban City / B.P.

Ukoliko se obdukcijom utvrdi da je smrt nastupila prirodnim putem, Više javno tužilaštvo zatvoriće istragu o ovom slučaju.

Na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu završeno je toksikološko veštačenje krvi pokojne devojčice Amele Kočić (2) iz Požarevca, kojim je utvrđeno da uzrok njene smrti nije trovanje mišomorom.

Foto: VMA

Devojčica je preminula 9. aprila u Opštoj bolnicu Požarevcu, a na smrt trovanjem sumnjalo se jer je majka izjavila da je u ćoškovima soba u njihovoj kući bio postavljen mišomor. Zbog toga su lekari odmah pristupili ispiranju želuca, a na lice mesta izašla je policija, koja je u kući pronašla granule mišomora, pišu Novosti.

Pošto je sada utvrđeno da on nije izazvao smrt deteta, obaviće se još jedna obdukcija, tako što će se analizirati svi dosadašnji lekarski nalazi. Možda je dete preminulo usled anafilatičkog šoka jer je jelo jagode, a možda je neki drugi uzrok u pitanju. Ukoliko se utvrdi da je reč o prirodnoj smrti, to će značiti da nije bilo reči o bilo čijem nemaru, pa će Više javno tužilaštvo zatvoriti istragu o ovoj tragediji. Malu Amelu majka je dovela u bolnicu 7. aprila, jer je povraćala, zbog čega je dva dana zadržana na lečenju. Iako su lekari preduzeli sve da je spasu, ona je 9. aprila preminula.

KOMENTARIŠI