Foto: Pixabay // ilustracija

Izbori u Srbiji najverovatnije će biti održani istovremeno na svim nivoima u periodu izmedju 20. marta i 3. aprila sledeće godine, nezvanično saznaje Blic.

List navodi da je to rečeno na desetoj rundi medjustranačkog dijaloga, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Na osnovu svega što je izrečeno čini se da je vlast spremna na ustupke oko svega što se moglo čuti do sada, pa i dogovora oko cenzusa. Bilo je reči o tome da bi predsednički, parlamentarni i beogradski izbori trebalo da budu održani u isto vreme, u periodu od 20. marta do 3. aprila”, rekao je izvor tog lista.

Učesnici dijaloga su se dotakli, kako prenosi list, “teme finansiranja kampanje i ocenili da je teško podmiriti troškove uz dosadašnji sistem finansiranja, pošto se 20 odsto planiranih sredstava iz budžeta rasporedjuje ravnomerno podnosiocima izbornih lista, a onda preostalih 80 odsto na one koji su prešli cenzus, srazmerno mandatima”.

Isti izvor je naveo da je bilo reči o tome da se takva raspodela promeni, da više novca dobiju podnosioci lista.

Bilo je reči, naveo je sagovornik lista, i o smanjivanju funkcionerske kampanje, ali i o konkretnim stvarima koje se tiču izbornog dana.

KOMENTARIŠI