Jedna od funkcija novog Androida razočarala korisnike

Jedna od funkcija novog Androida razočarala korisnike

Uvek postoje oni kojima noviteti nisu preterano dobro "legli"

Utisci vlasnika Androida o novom operativnom sistemu, koji bi u potpunosti trebalo da postane dostupan krajem godine, uglavnom pozitivni. Međutim, kao što to obično biva, uvek postoje oni kojima noviteti nisu preterano dobro “legli”.

Jedan od najuočljivijih jeste brzo povlačenje Android podsetnika potezom prsta nadole na bilo kojem delu ekrana.

Android P ovu funckiju poziva na način koji velikom broju korisnika nije intuitivan, a mnogi kažu da je upravo ta funckija razlog zbog koje više vole Android nego iOS.

Za razliku od poteza prstom na bilo kojem delu ekrana, novi shade sa podsetnicima se povlači isključivo potezom od samog vrha ekrana ili putem senzora za otisak prsta.

Ako niste korisnik Androida ili ako ne koristite ovu funkciju, ovo vam se pored svih najavljenih noviteta neće činiti kao veliki nedostatak. Ali, sudeći prema svemu, mnogi njima nisu zadovoljni.

Još jedan od razloga zbog kojih vlasnici Pixela čeznu za starijim Androidima jeste poznati ‘zub’ na različitim uređajima – na pojedinim Androidima nalazi se na sredini ekrana, dok drugi to nemaju. Primera radi, položaj sata pomeren je zbog zuba.

Ako dovoljno korisnika nastavi da negoduje u vezi sa promenama korisničkog ekrana, prilično je izvesno da će Google do zvaničnog izlaska uređaja razmisliti o promeni pravila. Ipak, trenutno je usmeren na druge ciljeve, piše Tportal.

KOMENTARIŠI