Stanari ove zgrade u Požarevcu tvrde da su oštećeni za višemilionsku sumu

Stanari ove zgrade u Požarevcu tvrde da su oštećeni za višemilionsku sumu

Požarevljani nezadovoljni obračunom potrošnje “Vodovoda” najavljuju tužbu. Stambena zajednica tvrdi da je oštećena za višemilionsku sumu

Stanari zgrade na Trgu Radomira Vujovića 12 u Požarevcu tvrde da već godinama plaćaju vodu i za tri lokala u prizemlju, zbog čega su oštećeni za višemilionsku sumu. Ogorčeni, najavljuju podnošenje tužbe, prenose Novosti.

Ova zgrada ima 36 stanova čija potrošnja vode prolazi kroz primarni vodomer, i tri lokala u prizemlju, koji imaju sekundarne vodomere.

– Iako vlasnici lokala plaćaju potrošenu vodu, ona se naplaćuje i nama, umesto da se odbije od ukupne potrošnje, a ostatak podeli na 36 stanova. Na ovaj problem ukazujemo “Vodovodu” još od 2004. godine, ali uzalud – kaže Spasoje Čojić, predsednik Stambene zajednice.

Da bi se ovaj problem rešio i da bi stanari plaćali samo vodu koji sami potroše, tražili su od JKP “Vodovod i kanalizacija” da im svakog meseca dostavljaju podatak o kubicima koje su potrošili lokali.

– Tako bismo tačno znali koliko smo potrošili mi, a koliko oni. Međutim, iako su počeli da nam dostavljaju takve podatke, oni prikazuju mnogo manju potrošnju u lokalima od one realne, tako da smo i dalje oštećeni – tvrdi Čojić.

Vladimir Nikolić, šef službe naplate u “Vodovodu”, kaže da je uvek izlazio u susret stanarima i odgovarao na sve njihove dopise i zahteve.

– Ne mogu biti odgovoran za ranije poslovanje, već samo za period otkako sam zadužen za naplatu. Od prošle godine na računima stanara prikazujemo i kubike koje su potrošili lokali, koje oduzimamo od ukupne potrošnje, ali račune lokala ne možemo da im damo. Na to nemamo zakonsko pravo, jer račun može da vidi samo vlasnik, zbog čega se oni i dostavljaju u zatvorenim kovertama – kaže Nikolić.

– Pošto sumnjamo da nam “Vodovod” i dalje zaračunava deo ili celu potrošnju u lokalima, ukoliko ovaj problem ne reše, mi ćemo angažovati stručni tim i advokata i podneti tužbu – najavljuje Čojić.

KOMENTARIŠI