Održana sednica Saveta Braničevskog okruga u Kučevu

Održana sednica Saveta Braničevskog okruga u Kučevu

Razmatrana je saradnja lokalnih samouprava sa okružnim područnim jedinicama organa državne uprave, formirano je koordinaciono telo za upravljanje otpadom na nivou okruga, razmatrana dosadašnja realizacija ozakonjenja objekata i formiranja stambenih zajednica kao i novi poziv za IPA projekat

Savet Braničevskog okruga, koji sačinjavaju prvi ljudi svih osam lokalnih samouprava (Grad Požarevac i opštine Veliko Gradište, Petrovac, Žagubica, Žabari, Malo Crniće, Golubac i Kučevo) održao je svoju drugu, redovnu sednicu,  u Kučevu, odnedavno najboljoj lokalnoj samoupravi okruga.

Sednica Saveta Braničevskog okruga u Kučevu

Na sednici, kojom je predsedavao Načelnik Braničevskog upravnog okruga Aleksandar Đokić, razmatrana je saradnja lokalnih samouprava sa okružnim područnim jedinicama organa državne uprave, formirano je koordinaciono telo za upravljanje otpadom na nivou okruga, razmatrana dosadašnja realizacija ozakonjenja objekata i formiranja stambenih zajednica kao i novi poziv za IPA projekat.

Sednica Saveta Braničevskog okruga u Kučevu

U izjavi datoj povodom sednice, Načelnik Đokić je istakao da je za dalji razvoj okruga u celini neophodna bolja infrastruktura i da se zbog toga toliko ulaže u nju. Takođe, istakao je da je trenutna vrednost investicija u okrugu blizu milijardu dolara, najviše zahvaljujući izgradnji luke u Kostolcu.

Sednica Saveta Braničevskog okruga u Kučevu

Domaćin skupa, predsednik opštine Kučevo Novica Janošević, rekao je da je ovo još jedno priznanje lokalnoj samoupravi grada na Peku i istakao da će sve opštinske strukture nastaviti sa dosadašnjim aktivnostima za poboljšanje, posebno razvoja privrednih subjekata na svojoj teritoriji.

KOMENTARIŠI