Foto: Pixabay // ilustracija

Na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” sleteo je avion sa još 50.000 doza vakcine “sputnjik V”, saopštilo je Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj.

Prema rečima ministra za inovacije Nenada Popovića, stigla je prva komponenta vakcine “sputnjik V”, kojom će moći da bude vakcinisano 50.000 ljudi.

Popović je naveo da su vakcine stigle iz fabrike “Biokad” u Sankt Peterburgu, gde je pre dva meseca, u prisustvu ruskog državnog vrha, pokrenuta linija za proizvodnju “sputnjika V”.

“Srbija je i dalje jedina zemlja u Evropi za koju su ruske vlasti odobrile isporuku značajnije količine vakcina. To govori o odnosu koji Rusija ima prema svojoj srpskoj braći. U Rusiji se sa pažnjom i pohvalama prati proces vakcinacije u Srbiji koji se sprovodi pod rukovodstvom predsednika Vučića”, rekao je Popović.

Izrazio je zadovoljstvo što se isporuka vakcina iz Rusije sprovodi prema dogovorenoj dinamici.

“Ugovorili smo nabavku dva miliona vakcina iz Rusije. Očekujem da do kraja marta, odnosno tokom prve polovine aprila sva ugovorena količina vakcina bude isporučena Srbiji”, rekao je Popović.

Ministar je istakao da će vakcine koje su jutros stigle u Beograd odmah biti dopremljene Institutu “Torlak”, odakle će biti distribuirane na punktove za vakcinaciju širom Srbije.

KOMENTARIŠI