Ovom  odlukom skupštine, direkcija prestaće da postoji 30.novembra. Od 1.decembra svi zaposleni na neodređeno vreme prelaze u gradsku upravu, kao i zaposleni na određeno vreme sa posebnom zaštitom od otkaza ugovora o radu. Ova odluka je bila uslovljena  Zakonom o javnim preduzećima i to su neke lokalne samouprave obavile u prošloj godini ili u toku ove a kako smo čuli od gradonačelnika Požarevca Baneta Spasovića iskustva iz drugih sredina su pozitivna.

On je napomenuo kako sva  imovina, prava, obaveze i poslovi direkcije od 1.decembra prelaze na Grad Požarevac i da bi gradska uprava trebalo da preuzme i vanbilansnu aktivu direkcije od 3,5 milijardi dinara. Naglasio je da će sva dokumentacija biti ispitana i izveštaj prosleđen državnim organima. A za te namene formiran je i radni tim za kontrolu sprovođenja postupka statusne promene JP Direkcija za izgradnju. Tim ima 12 članova koji je sačinjen od pomoćnika gradonačelnika, načelnice gradske uprave, načelnika odeljenja gradske uprave i članova gradskog veća. Takođe formiran je tim za kontrolu validnosti dokumentacije direkcije.

Gašenje direkcije je bio i povod za treći rebalans budžeta, odnosno Odluke o izmenama Odluke o budžetu Grada Požarevca za 2016. godinu. Zato što  se on jednim delom odnosi na raspoređivanje 600 miliona dinara koji ostaju od „Direkcije”. Ova tačka je takođe izglasana a diskusija je i za nju kao i za prethodnu, utisak je, protekla u konstruktivnom tonu uz obostrano uvažavanje i razumevanje članova pozicije i opozicije.

Od ostalih važnih tačaka zasedanja izdvajamo predlog Izveštaja o izvršenju Odluke o Budžetu Grada Požarevca za period januar-septembar 2016. godine, kao i predlog Odluke o usvajanju Еvropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou.

KOMENTARIŠI