JASMINA MILOVANOVIĆ I PETAR ADAMOVIĆ DO MEDALjE NA DRUGOM KULU KUPA SRBIJE

JASMINA MILOVANOVIĆ I PETAR ADAMOVIĆ DO MEDALjE NA DRUGOM KULU KUPA SRBIJE

U subotu je na strelištu u Sportskoj hali Smederevo održano drugo kolo kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem u A programu. Smederevskim strelcima pripale su dve medalje u pojedinačnoj konkurenciji.

Jasmina Milovanović je osvojila srebrnu medalju sa 380 krugova u disciplini standardni vazdušni pištolj u konkurenciji seniorki. Prva je bila Brankica Zarić (Streljačka družina „Novi Sad 1790“) sa 383 kruga, a bronzu je osvojila Danijela Mrdović (Klub streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda) sa 366 krugova. Od naših strelaca u ovoj kategoriji takmičila se još Ana Alentijev koja je sa 364 kruga bila sedma. U kategoriji juniorki u istoj disciplini Ana Todorović sa 354 kruga bila je osma. U konkurenciji juniorki nastupala je još i Tijana Dimitrijević.
Petar Adamović je u drugom kolu došao do druge medalje vazdušnim pištoljem u kategoriji juniora na ovogodišnjem Kup takmičenju. Nakon srebra na prvom kolu, sada je osvojio bronzanu medalju sa 552 kruga. Zlato je osvojio Branko Mašanović (KSS „Policajac“ Beograd) sa 558 krugova, a bronzu Lazar Pantelić (Streljački klub „Aleksa Dejović“ Užice) sa 557 krugova.
Veljko Ilić, je bio četvrti sa 612,9 krugova u disciplini standardna vazdušna puška u kategoriji junora. Od naših pucali su još Nemanja Adamović i Nemanja Živojinović. U kategoriji juniorki u istoj disciplini najbolji rezultat od naših strelaca imala je Natalija Tasić koja je bila 14- ta sa 405,6 krugova. Nastupale su još i Iva Jovanović i Jovana Lazić.
U timskom nadmetanju seniorke pištoljem Streljačke družine „Smederevo“ bila su prve, seniori puškom deseti, a seniorke jedanaeste.
Poslednje treće kolo, nakon koga će se znati plasman za finale Kupa SSS, održaće se u Beogradu 17. i 18. decembra. Vikend pre toga smederevski strelci nastupiće na 41. Internacionalnom prvenstvu Beograda.
Sledeći vikend na strelištu održava se drugi Grand Pri Smedereva i Valter kup, a broj prijavljenih ekipa i strelaca je duplo veći od prošlogodišnjeg. Ovo takmičenje je kriterijumsko za sastav reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Mariboru u martu iduće godine.

KOMENTARIŠI