Mladen Ničić novi predsednik Skupštine Grada Požarevca

Mladen Ničić novi predsednik Skupštine Grada Požarevca

Na današnjoj sednici Skupštine Grada Požarevca došlo je do promene predsednika Skupštine.

Od avgusta 2020. godine funkciju predsednika Skupštine Grada Požarevca obavljao je Predrag Mijatović. On je na današnjoj sednici podneo ostavku na ovu funkciju.

Od danas, 29. juna predsednik Skupštine Grada Požarevca je Mladen Ničić ispred SNS-a, koji je izabran većinom glasova odbornika koji su tajno glasali.

Mladen Ničić rođen je 14. juna 1974. godine u Požarevcu. Osnovnu i srednju muzičku školu završio je Požarevcu u muzičkoj školi Stevan Mokranjac, a Fakultet umetnosti, na instrumentalnom odseku, smer poliinstrumentalni, gitara u Nišu. Tokom školovanja osvojioje brojne nagrade i učestvovao na raznim kulturnim događajima, kako kao izvođač, Tako i kao organizator. 1998. godine počinje da radi u muzičkoj Školi Stevan Mokranjac u Požarevcu, u kojoj radi i danas, kao profesor gitare, orkestra i ansambla u osnovnoj i u srednjoj školi. Jedan je od osnivača i rukovodilac školskog takmičenja gitare koje se od 2008. do 2017. godine održavalo u muzičkoj školi u Požarescu. Redovan je član žirija na međunarodnim i domal=iim takmicenjima. Sa svojim učenicima za 25 godina svog rada ostvario je nebrojano mnogo uspeha, što govori činjenica da je čak 5 đaka iz njegove klase završilo školu kao učenik generacije. Za svoju delatnost u obrazovanju mladih talenata 2009. godine je dobio Priznanje za izuzetne rezultate u obrazovno-vaspitnom radu, koje dodeljuje Gradska uprava Požarevac, a 2014. godine Povelju kulture grada Požarevca, navedeno je u obrazloženju predloga za izbor na ovu funkciju.

POVEZANE VESTI:

Mladen Ničić novi predsednik Skupštine Grada Požarevca

KOMENTARIŠI