Kakvo vreme nas očekuje do kraja nedelje

Kakvo vreme nas očekuje do kraja nedelje

Foto: Urban City / B.P.

Danas (04.03.) nakon delimično vedrog jutra, tokom dana umereno naoblačenje uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito na planinama i u košavskom području.

Na jugu Banata očekuju se udari košave olujne jačine. Kiša će kasnije posle podne i uveče početi da pada najpre na jugu Srbije, a tokom noći padavinska zona će se proširiti na većinu krajeva koji se nalaze južno od Save i Dunava. Na visokim planinama prelazak kiše u sneg.

U utorak (05.03.) se više padavina očekuje na području Kosova i Metohije i na jugoistoku Srbije (u Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu) – lokalno preko 20 mm za 12 h. Na visokim planinama u ovoj oblasti (iznad 1500 m) vlažan sneg. U ostalim krajevima Srbije uz promenlјivu oblačnost manja količina padavina. Vetar u kratkotrajnom skretanju na severni i severozapadni.

U sredu i četvrtak (06. i 07.03.) promenlјivo oblačno i malo svežije, povremeno s kišom, na planinama sa snegom. Maksimalne temperature od 12 do 16 °S.

U petak (08.03.) i subotu (09.03.) se padavine očekuju još na istoku i jugu Srbije, a zatim će u nedelјu biti suvo sa sunčanim intervalima.

KOMENTARIŠI