Kakvo nas vreme očekuje do kraja marta

Kakvo nas vreme očekuje do kraja marta

Kopaonik, mart 2024, Foto: Urban City // B.P.

Promenljivo oblačno i sveže sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kratkotrajne kiše, a na planinama sneg.

Kratkotrajni sneg se ujutro očekuje ponegde i u brdskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije. Vetar slab i umeren, u Vojvodini i na istoku Srbije povremeno jak zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na jugozapadni i južni pravac.

Najniža temperatura od 2 do 5 °C, a najviša od 10 do 15 °C. Uveče i noću vedro.

U Požarevcu sredinom dana moguća kiša, zatim razvedravaje i najviša dnevna temperautra 14 stepeni.

26.03.2024. Utorak: Ujutro prizemni mraz, a ponegde se očekuje i slab mraz na 2 m visine. Tokom dana toplije uz naoblačenje sa jugozapada i pojačanje vetra. Duvaće umeren i jak, na jugu Banata i u donjem Podunavlju olujni južni i jugoistočni vetar. Posle podne i uveče ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak. Najniža temperatura od -2 do 6 °C, a najviša od 12 do 18 °C. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 95%.

27.03.2024. Sreda: Umereno oblačno i vetrovito, ponegde sa kratkotrajnom kišom. Duvaće umeren i jak, u košavskom području i olujni južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura od 5 do 11 °C, a najviša od 15 do 22 °C. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 95%.

28.03.2024. Četvrtak: Umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni grmljavinom. Južni i jugoistočne vetar biće u slabljenju i skretanju na umeren, kratkotrajno i jak, zapadni i severozapadni. Posle podne i uveče prestanak padavina i razvedravanje. Najniža temperatura od 8 do 12 °C

, a najviša od 15 do 22 °C.

KOMENTARIŠI