U Požarevcu obeležena godišnjica NATO bombardovanja

U Požarevcu obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Foto: B.P. / arhiva

Povodom obeležavanja 25. godišnjice NATO agresije na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, položeni su venci na spomenik „Sloboda“, koji je podignut u čast poginulim vojnicima i policajcima sa teritorije Braničevskog okruga.

Vence su položile porodice poginulih, predsatvnici Vojske Srbije, Grada Požarevca, ministarstva unutrašnjih poslova, Braničevskog upravnog okruga, gradske opštine Kostolac, boračka udruženja i političke organizacije.

Polaganju venaca prethodio je prijem u Svečanim salonima gradskog zdanja gde je prisutne u ime gradonačelnika pozdravio zamenik gradonačelnika Predrag Mijatović koji je istakao da vreme možda čini da rane zarastaju, ali ožiljci u ovom slučaju ostaju kao podsetnici zbog preranog odlaska naših junaka:

“Oni su sebe svrstali u patriote odgovorivši na poziv za odbranu zemlje. Time što su za nju poginuli, svrstali su se i u besmrtne junake koje će otadžbina večno pamtiti. Iako pobednici pišu istorijske udžbenike, pravda i pravo ih često ispravljaju. Ne sumnjam da će to biti slučaj i kada govorimo o Nato agresiji na našu zemlju.“

U kulturno umetničkom programu nastupao je Gradski ženski hor Barili.

KOMENTARIŠI