Kakvo nas vreme očekuje narednih desetak dana

Kakvo nas vreme očekuje narednih desetak dana

Foto: Urban City // B.P.

Ujutru po kotlinama i visoravnima zapadne, jugozapadne i južne Srbije kratkotrajna magla ili niska oblačnost.

U toku dana pretežno sunčano, u brdsko-planinskim predelima uz promenljivu oblačnost tek ponegde moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab, promenljiv.

Najniža temperatura od 8 do 15, a najviša od 25 do 28 stepeni.

U Požarevcu prvog radnog dana nove sedmice vedro nebo i najviša dnevna 27 stepeni. Ujutru samo 9°C.

Utorak: Pretežno sunčano, samo u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, uglavnom severni i severozapadni. Najniža temperatura od 9 do 15, a najviša od 24 do 28 stepeni. Upozorenja: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 80%.

29.05.2024. Sreda: Promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 15, a najviša od 24 do 26 stepeni. Upozorenja: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 90%.

30.05.2024. Četvrtak: Promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, severozapadni, posle podne u skretanju na slab južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 11 do 15, a najviša od 24 do 26 stepeni. Upozorenja: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 90%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 31.05.2024. do 04.06.2024.)
Promenljivo oblačno i toplo, u većini krajeva suvo sa dužim sunčanim intervalima, a kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak moguć je tek ponegde u brdsko-planinskim predelima

KOMENTARIŠI