Karate klub “Požarevac 92” ponovo predstavio grad Požarevac u pravom svetlu

Karate klub “Požarevac 92” ponovo predstavio grad Požarevac u pravom svetlu

U nedelju 21.aprila 2019.godine, u Despotovcu je održano Prvenstvo Srbije u organizaciji Srske karate Unije.

Takmičenje je organizovano na izuzetno visokom nivou u pravoj sportskoj atmosferi, ispunjenoj fer plejom i međusobnim poštovanjem svih učesnika.

Prvenstvo je okupilo 380 učesnika iz 23 kluba. Karate Klub „Požarevac 92“ je imao predstavnike u svim disciplinama i uzrastnim kategorijama koji su na odličan način predstavljali svoj grad.

Foto: KK Požarevac 92

U kategoriji osoba sa smtenjama u razvoju, naši mališani su uz podršku svojih roditelja pokazali da ne postoje granice, dok su u hendikep kategoriji dali domaći zadatak svim drugim učesnicima, pokazavši im čvrstinu duha i snagu svoje volje i upornosti.

Veliki broj mališana je nastupio u izuzetno atraktivnoj disciplini „Karate Kid“ – popularnom dečijem višeboju, na kome su demonstrirali opštu motoričku osposobljenost, karate tehniku i borbeno umeće udaranjem u samostojeću vreću.

U katama su odličan nastup zabeležili standardno dobri Ana i Petar Avdalović, Lenka Rajić,Todora Golubović, Našić, David Nešić, Natalija Milošević i Jelena Velimirović, dok su pažnju na sebe skrenuli Ljubica Nikolić, Dušan Popović i Kosta Todić osvojivši medalje u veoma jakoj konkurenciji.

Foto: KK Požarevac 92

U borbama su požarevački seniori imali ozbiljnu konkrenciju koja ih je motivisala da daju svoj maksimum. Odlične rezultate su ostvarili Janko Rajić, Luka Gomiršek, Marko Mladenović, Nemanja Čarapić i Aleksandar Antanasijević.

Veliki posao je obavio trener kluba Miloš Panić koji je tokom čitavog dana bodrio i davao instrukcije našim sportistima trudeći se da svakog podrži i što bolji pripremi za nastup.
U generalnom plasmanu Karate Klub „Požarevac 92“ je osvojio 1. mesto i nastavio pobednički niz u sve jačoj konkurenciji Srpske karate Unije.

Za požarevačke karatiste nema odmora, jer ih već 5.maja očekuje Markovdanski turnir, 12.maja nastup na prestižnom međunarodnom turniru u Veroni, dok se za 19.maj sprema pravi spektakl, Kup Prijateljstva u obližnjem Viminacijumu.

KOMENTARIŠI