Stević naglašava da je kartica “Senior” u potpunosti kopija kartice “tri plus”, čiji je idejni tvorac on, a koju mogu da poseduju samo oni koji imaju tri ili više deteta i njome u pedesetak firmi, mahom privatnih, koje se nalaze na teritoriji Grada Požarevca i Opštine Malo Crniće, mogu da pazare ili da koriste njihove usluge po sniženoj ceni.

“Mi smo pre više godina pokrenule manifestaciju “Dani borbe protiv bele kuge” , koja ima za cilj da podstakne natalitet u Srbiji, koji je izuzetno nizak i preti nam u budućnosti biološki nestanak, ako se po tom pitanju nešto ne promeni. Mi smo u početku naše aktinovnosti u toj borbi bazirali da putem medija i na drugi način, javnosti ukažemo na najveći problem u Srbiji. Od avgusta 2016. godine krenuli smo sa konkretnim delovanjem. Osmislili smo, sa privrednicima u u opštini Malo Crniće i u gradu Požarevcu, da porodicama sa tri i više deteta damo karticu kojom će u tim firmama da dobiju značajne popuste na robu i usluge za koje izraze potrebe. Mogu da kažem da je ova naša akcija zaživela i da ima odjeka na celu Srbiju i brojnu dijasporu širom sveta, koji na razno razne načine pomažu u ostvarenju našeg cilja – obrazlaže kako je nastala prva kartica kojom neko ostvaruje benefite”.

On ističe da se ne ljuti što je beogradska vlast kopirala njegovu ideju i pomogla penzionere, naprotiv, ali da mora da se zna ko je začetnik ideje i ko ima prioritet.

“Naravno, mi nemamo ništa protiv penzionera i ne sporima da penzioneri kao ugrožena kategorija u našem društvu treba da imaju određene privilegije. Samo želimo da damo prioritet porodicama sa više deteta i da na taj način pozovemo sve lokalne samouprave. Ako već učestvuju u projekat „Senior“ kartice, treba da znaju da imaju i drugu mogućnost, da našu mladost i našu budućnost pomognu na ovaj način, preko kartica “Tri plus”-poručio je Saša Stević, idejni tvorac manifestacije “Dani borbe protiv bele kuge” i kartice “Tri plus”.

KOMENTARIŠI