KMF Požarevac – Valjevo odnelo bodove kući

KMF Požarevac – Valjevo odnelo bodove kući

Previše nerealizovanih šansi Požarevljana ali i zaslužena pobeda ekipe iz Valjeva epilog su derbi utakmice 6. kola Druge lige Zapad u futsalu.

Iako su domaći krenuli veoma sigurno i samouvereno i već u 18. minutu vodili sa 2:0, to nije bilo dovoljno da na odmor odu sa prednošću na svojoj strani. Prvi gol je veoma atraktivno postigao Nenad Simić u 14. minutu skrenuvši iza leđa loptu u gol a u 18 minutu, a nakon odličnog izbacivanja golmana domaćih Todosijevića, Krstić vrhom patike skreće loptu u gol gostiju.

Kao što rekosmo to nije bilo dovoljno da se zadrži prednost do odmora, delom zbog opuštenosti u 19. minutu kada su olako dozvolili Markoviću da smanji na 2:1, a delom i zbog sudijskog para koji je imao preoštar kriterijum kod faulova. Svaki dodir sa igračima RB-a bio je dovoljan za sudijski zvišduk, tako da su pet faulova Požarevljani zaradili  već polovinom prvog dela igre. Ipak, ukoliko im na tome i nije zameriti neshvatljiv je bio dosuđen faul samo nekoliko sekundi pre kraja poluvremena posle jednog duela na polovini terena kraj aut linije. Daleko je to bilo od prekršaja ali dovoljno da Cvetanović iz kaznenog udarca sa deset metara postigne gol za 2:2.

U drugom poluvremenu nastavljaju se napadi domaćih ali i gostiju tako da posetuoci u požarevačkoj Hali sportova gledaju odličan fudbal. Svoje šanse domaći preko Živadinovića, zatim Simića, pa  Gostojića… ne koriste i kao što to obično biva u fudbalu stiše kazna kada gosti postižu gol u 34. minutu i dolaze u vođstvo od 2:3 preko odličnog Perišića. Ono što raduje je da ekipa Požarevca u tom periodu ne gubi strpljenje i nastavlja da igra dobro, ali lopta jednostavnoi nije htela u gol a velioko udeo u tome imao je i odličan golman gostujuće ekipe.

Očigledan prekršaj u šestercu u korist požarevca sudija izvlači izvan kaznenog prostora i od tog trenutka publika dovodi atmosferu u dvorani do tačke usijanja. Tada, ali i nešto kasnije posle kaznenog udarca sa deset metara Simić ne uspeva da postigne gol što gosti kažnjavaju bukvalno u poslednjoj sekundi igre kada Tojčić daje svoj prvi a za ekipu “RB”-a ukupno četvrti pogodak za konačnih 2:4. U tom trenutku Požarevac igra sa letećim golmanom, pokušavajući da uzme bare,m bod, ali ne uspeva.

Sve u svemu, bodovi zasluženo odlaze gostima. Utisak je i da sudijski par nije nekoliko puta grubo pogrešio na štetu domaće ekipe ponovo ne bi bilo nezasluženo da je Valjevo slavilo. Požarevljani su aplauzom pozdravili odličnu ekipu “RB” koja je pokazala da sa pravom konkuriše za prvo mesto na kraju sezone. Ipak, ostaje još mnogo utakmica do kraja, ukupno još 48 bodova u opticaju tako da domaćoj ekipi , iako sada sa trećeg mesta na tabeli još nije sve izgubljeno u želji da sledeće sezone nastupi u elitnom rangu takmičenja.

KOMENTARIŠI