Kompanija Arriva u saobraćaj vratila 25 autobusa

Kompanija Arriva u saobraćaj vratila 25 autobusa

Arriva je zajedno sa proizvođačem vozila Temsa u prethodna tri meseca izvršila detaljna ispitivanja i testiranja i utvrđeno je da su vozila bezbedna za saobraćaj.

Kompanija Arriva Litas je od septembra u saobraćaj vratila 25 novih autobusa marke Temsa Avenue LF 12, proizvedenih 2018. godine, nakon što je posle brojnih zajedničkih ispitivanja i modifikacija sa proizvođačem Temsa iz Turske utvrđeno da ispunjavaju sve bezbednosne uslove.

Kako je Arrivi bezbednost putnika i svih učesnika u saobraćaju na prvom mestu, kompanija je preuzela sve mere da se proveri i utvrdi ispravnost vozila. Nakon preventivnog povlačenja vozila iz saobraćaja predstavnici kompanije su zajedno sa predstavnicima proizvođača Temsa izvršili niz ispitivanja i testiranja, na predmetnim vozilima u periodu od tri meseca, a izvršena su i dodatna podešavanja sa ciljem povećanja bezbednosti kretanja autobusa.

Izmene na softveru i zamena pojedinih kablovskih snopova preventivno su urađene na svim vozilima ovog tipa, a zamenjena je i komanda ubrzanja vozila (pedala gasa). Nakon izvršenih izmena sprovedena su testiranja u režimu stajanja vozila, režimu kretanja vozila, a na kraju i u realnim uslovima saobraćaja u Beogradu.

Po  završetku svih ispitivanja dobijena je pisana potvrda od strane proizvođača Temsa da su vozila spremna za dalju upotrebu bez ikakvog rizika da može doći do kretanja ili ubrzanja vozila bez komanda/zahteva od strane vozača.

Na osnovu svih dobijenih činjenica, menadžment kompanije Arriva odlučio je da na ulice prestonice vrati sva vozila ovog proizvođača.

Vozila su iz saobraćaja povučena 9. maja ove godine nakon nekoliko problema koja su se desila sa ovim tipom autobusa u Beogradu. Tokom odsustva ovih vozila sa ulica, druge članice Konzorcijuma privatnih prevoznika održavale su polaske koji pripadaju Arrivi, pritom zadovoljavajući sve tehničke kriterijume potrebne za rad u Gradu Beogradu.

1 KOMENTAR

  1. Da li neko zna, koji je red vožnje na relaciji Mip, Bolnica, gde su stajališta koja jecena pojedinačne i mesečne karte.

KOMENTARIŠI