Konferencija za medije SNS Požarevac: Preko 1,2 milijarde dinara uloženo u toplifikacionu...

Konferencija za medije SNS Požarevac: Preko 1,2 milijarde dinara uloženo u toplifikacionu mrežu

Na konferenciji za medije Gradskog odbora SNS Požarevac održanoj danas, 25. oktobra, tema je bila ulaganje u širenje toplifikacione mreže.

-Od kada je ovo rukovodstvo u toplifikaciju je uloženo preko 1.200.000.000 dinara i urađeno je oko 50 kilometara mreže čime je omogućen priključak za 1860 domaćinstava a od tog broja priključilo se oko 1000, rekao je član Gradskog odbora SNS Požarevac i zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović. On je još govorio i o aktuelnim radovima u gradu u toku su radovi na rehabilitaciji trotoara u Dunavskoj ulici vrednosti preko 3 miliona dinara dužine 316 metara a površine 748,5 metara kvadratnih. Asfaltira se ulica Jovana Dragaševića u MZ Gornja Mala vrednosti oko 7 miliona i 300 hiljada dinara, dužine 320 metara i površine 1963 kvadratna metra. Asfaltira se ulica Đure Đakovića BB od Stop Šopa ka Roda marketu vrednosti oko 7 miliona, dužine 223 metra a površine 1565 metara kvadratnih, takođe asfaltira se i ulica Internacionalnih brigada u MZ Sopot vrednosti preko 5 miliona dinara dužine 423 metra površine pod asfaltom 1.216 metara kvadratnih. Pri kraju je zamena vovdovodnih cevi u Ratarskoj i počinje priprema za asfaltiranje u Sinđelićevoj ulici.

Kada je u pitanju JP “Toplifikacija”, bitno je napomenuti da širenjem toplifikacione mreže se ostvaruju dva cilja jedan je zaštita životne sredine zato što se gase dimnjaci, a drugi je poboljšanje kvaliteta života građana. Inače grejanje u Požarevcu je među najjeftinijim u Srbiji i toplotna energija se isporučuje 24 sata dnevno.

Direktor JP Toplifikacija Dejan Dačić je na ovoj konferenciji za medije istakao da je grad uvideo značaj širenje toplifikacione mreže i održavanja iste. Ovo JP prati strategiju razvoja grada i tako širi svoju mrežu. U prethodnom periodu je proširena toplifikacija u ulicama Koste Abraševića, Moše Pijade, PP odreda, Cane Babović, u Busiju ceo kompleks oko crkve do puta Požarevac – Lučica, Šumadijska, Industrijska, Beogradska, Dalmatinska, Stiška ulica.

Foto: B.P.

U samom centru grada je uvedena toplifikacija gde je pre nije bilo, a to su Stari Korzo, Veljka Dugoševića zatim u naselju Sopot leva i desna strana i Radna Mala. Kada je u pitanju mesto Ćirikovac 50 posto sela je toplificirano i za te namene je bilo izdvojeno 120 miliona dinara a iduće godine biće toplificiran i drugi deo sela. Sada se ušlo u sistem da se jedne godine rade projekti a naredne se izvode radovi rekao je Dačić i dodao da se za Moravsku ulicu sa bočnim ulicama i Ratarsku do Zmaj Jovine ulice izdvojilo 320 miliona dinara. Urađen je projekat predpumpne stanice podižućeg pritiska Jeremino polje kako bi se omogućilo dalje širenje toplifikacione mreže ka visinskim zonama i dodatno stabilizovalo grejanje grada. Vrednost ove investicije ukoliko se odobre sredstva iznosiće oko 600 miliona dinara

1 KOMENTAR

  1. Slobodarsku ulicu ste do pola pokrili toplifikacijom kao sto i sve ostalo radite polovicno… Nadam se da cete i na narednim izborima imati isto takve rezultate… polovicne…

KOMENTARIŠI