Foto: Pixabay // ilustracija

„Ministarstvu unutrašnjih poslova je, od početka drugog polugodišta ove školske godine, prijavlјeno oko 5.000 ekskurzija i rekreativnih nastava, a policijski službenici saobraćajne policije izvršili su kontrolu oko 6.000 autobusa, odnosno vozača autobusa“, istakao je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

On je naveo da je prilikom kontrola, utvrđeno 26 neispravnosti autobusa, kao i 22 propusta od strane vozača autobusa zbog kojih su policijski službenici saobraćajne policije preduzeli odgovarajuće mere.

Istakao je da je šest vozača autobusa isklјučeno iz saobraćaja zato što je alkotestiranjem utvrđeno da su bili pod dejstvom alkohola neposredno pre otpočinjanja ekskurzije.

„Bezbednost dece u saobraćaju prioritet je Ministarstva unutrašnjih poslova, pa će policijski službenici saobraćajne policije i u narednom periodu u cilјu zaštite bezbednosti dece i nastavnog osoblјa dosledno kontrolisati da li vozači autobusa, kao i autobusi ispunjavaju sve odgovarajuće uslove i neće dozvoliti otpočinjanje ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi uslovi“, naglasio je Radenković.

KOMENTARIŠI