KOSTOLAC | Završeni novembarski dani kulture

KOSTOLAC | Završeni novembarski dani kulture

Pozorišnom predstavom ,,Prokletstvo“, završena je manifestacija ,,Novembarski dani kulture“ u Kostolcu. Na sceni Doma kulture, kostolačko amatersko pozorište ,,Castellum“, odigralo jedelomladogdramskogpisca,Semira Gicića.

,,Prokletstvo“ je porodična drama. Priča o porodici, analizirala je pitanja prioriteta i porodičnih odnosa, koji su pod ,,obavezno“ disfunkcionalni, čak i sa dozom nasilja, ređe fizičkog, ali svakako psihološkog. „Naši očevi” su ucentru ovih odnosa, kao autokrate, zlobnici i teroristi. Dva ženska lika lako je podeliti u stereotipe, neurotične, beskorisne domaćice i opasne, zavodljive devojke.

U predstavi ,,Prokletstvo“, vrlo je zanimljivi odnos roditelja i dece. Pojam roditeljstva, iako komično postavljen, jasno ukazuje na neminovnu propast mlađe generacije. Istovremeno, roditelji deci ne mogu da ponude alternativu, kada ni oni sami ne moguda istupe iz vlastitih okvira, i tako zatvaraju oči pred stvarnošću.

Glumci kostolačkog amaterskog pozorišta ,,Castellum“, Vesna Ljubisavljević, Dejan Milošević, Mladen Despotović, Nina Stanković i Nenad Despotović,koji je ujedno i reditelj ove pozorišne predstave, doživeli su ovacije svojih sugrađana. Svojim izuzetnim glumačkim umećem, preneli su gledaocima poruku predstave ,,Prokletstvo“, da smo svi mi, naizgled, ugledni i čestiti, ali vučemo decenijama kroz genetski kod stare grehe i prokletstva.

KOMENTARIŠI