Foto: Urban City / B.P. /

U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 128 pacijenata sa kovid infekcijom. To su uglavnom stariji ljudi od kojih je 92 nevakcinisano, a 36 je primilo neku od vakcina, saopštila je Opšta bolnica Požarevac.

Klinička slika hospitalizovanih je veoma teška, pa se oko dve trećine njih nalazi na terapiji kisonikom. Danas nema pacijenata na respiratorima, ali je četvoro na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Tokom jučerašnjeg dana (ponedeljak) imali smo 15 prijema i samo jedan od tih pacijenata je vakcinisan, pa apelujemo na građane da se odluče za vakcinaciju jer u ovom trenutku samo ona daje šansu da se spreče neželjeni ishodi i teže komplikacije, dodaje se.

Juče je bilo i 9 otpusta na kućno lečenje. Istog dana smo imali jedan smrtni slučaj u kovid bolnici, preminula je žena iz Velikog Gradišta, 1963. godište.

-Deset naših zdravstvenih radnika trenutno ima infekciju kovid 19 i svi su dobrog stanja, na kućnom lečenju. U zelenoj zoni trenutno su hospitalizovana 154 pacijenta, zaključuje se u saopštenju.

KOMENTARIŠI