KPZ Požarevac – Zatvorenice prošle obuke za šivenje i krojenje

KPZ Požarevac – Zatvorenice prošle obuke za šivenje i krojenje

U prostorijama Kazneno-popravnog zavoda za žene u Požarevcu svečano su dodeljeni sertifikati osuđenicama koje su učestvovale u programu obuke za krojenje i šivenje.

Obuku je prošlo 18 osuđenica koje su naučene da samostalno izrađuju konfekcijske proizvode u svim fazama. Program je trajao 240 sati, od marta do juna 2017. godine.

Kako navode iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija pri Ministarstvu pravde, osuđenice su pokazale visok nivo motivisanosti.

– Osposobljavanje za praktično zanimanje i praksa koju imaju tokom izdržavanja kazne pomoći će im u pronalaženju posla nakon isteka kazne, ali će im olakšati i reintegraciju u društvenu sredinu – stoji u saopštenju Uprave.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Takođe, posle dužeg niza godina, u KPZ za žene, jedinom takve vrste u Srbiji, u junu se započelo sa izvođenjem radova na izgradnji novog smeštajnog objekta u kome će biti poluotvoreno, otvoreno i prekršajno odeljenje. Novi objekat je kapaciteta 160 lica lišenih slobode.

Nakon što taj objekat bude završen, plan je da se započne sa drugom fazom koja se tiče rekonstrukcije postojeće smeštajne zgrade, koja datira još iz 1874. godine, a u kojoj se nalazi zatvoreno odeljenje. Smeštajni kapaciteti rekonstruisanog objekta biće 162 lica lišenih slobode.

KOMENTARIŠI