KRAĐA u KOSTOLCU! Pravio LAŽNE fakture i oštetio EPS za 72.000 €?

KRAĐA u KOSTOLCU! Pravio LAŽNE fakture i oštetio EPS za 72.000 €?

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu tužilaštva, uhapsili su T. J. (1966) iz Beograda i N. N. (1969) iz Požarevca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Sumnja se da je T. J. kao odgovorno lice preduzeća iz Beograda od septembra 2013. do jula 2014. godine sačinio više faktura i specifikacija neistinitog sadržaja o izvedenim radovima na postavljanju video nadzora i sistema za kontrolu potrošnje goriva u Privrednom društvu „Termoelektrane i kopovi Kostolac“.

On se tereti da je na ovaj način ostvario protivpravnu korist za svoje preduzeće za oko 9.000.000 dinara, za koliko je oštećeno Privredno društvo „Termoelektrane i kopovi Kostolac“.

N. N. se sumnjiči da je kao član komisije Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ overio specifikacije utroška materijala i otpremnica neistinite sadržine, odnosno sačinio Zapisnike o navodno izvršenim uslugama a na osnovu kojih je omogućio preduzeću čije je odgovorno lice T. J. sticanje protivpravne imovinske koristi.

Policija je osumnjičene, uz krivičnu prijavu, privela Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu.

KOMENTARIŠI