Prijave su podnete protiv Milana Stevanovića (46) iz Kostolca, vlasnika autoprevozničke radnje ATP “Stevanović”, koji je osumnjičen da je tokom 2015. godine, u nameri da  delimično izbegne plaćanje poreza na prihode od samostalne delatnosti u poslovnoj dokumentaciji lažno prikazao rashode, na ime obaveza plaćanja privatnim radnjama za popravku mašina. Na ovaj način izbegao je plaćanje poreza u iznosu od oko 1 000 000  dinara.

Protiv Dejana Marjanovića (45) iz Starog Kostolca, vlasnika privatne radnje za popravku vozila i radnih mašina “Cira truck” i protiv Janka Stajića (33) iz Kostolca, vlasnika radnje “Janker truck”, takođe za popravku vozila i radnih mašina, takođe je podneta krivična prijava zbog osnovane  sumnje da su izvršili  krivično delo poreska utaja.

Oni su osumnjičeni da su tokom 2015. godine, sačinili lažne račune o prometu usluga servisiranja, održavanja vozila i mašina kao i čuvanja  i obazbeđivanja radnih mašina  i na taj način  vlasniku autoprevozničke radnje iz Kostolca, omogućili da umanji  dobit za oporezivanje i izbegne plaćanje poreza na dohodak građana.

Krivične prijave potiv osumnjičenih podnete su Osnovnom tužilaštvu u Požarevcu  u redovnom postupku, bez određivanja pritvora.

KOMENTARIŠI