KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV ODGOVORNIH LICA U VODOVODU I DIREKCIJI ZA IZGRADNJU POŽAREVAC

KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV ODGOVORNIH LICA U VODOVODU I DIREKCIJI ZA IZGRADNJU POŽAREVAC

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu podneli su krivične prijave protiv odgovornog lica Sektora za investicije i još tri radnika Javnog preduzeća "Direkcija za izgradnju grada Požarevca“, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nesavestan rad u službi.

Krivične prijave podnete su i protiv bivšeg i sadašnjeg odgovornog lica i dva radnika Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija„ Požarevac, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Oni se sumnjiče za malverzacije prilikom planiranja i realizacije rekonstrukcije azbestno – cementnog cevovoda u Požarevcu i Kostolcu. Odgovorno lice Sektora za investicije „Direkcije za izgradnju grada Požarevca“ se tereti da je sačinjavao predmere i predračune za utrošak materijala po cenama višim za oko 50% od tržišnih cena. Realizujući radove, osumnjičeni radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija „ – Požarevac, unosili su znatno veće količine utroška šljunka i peska, koji nije prethodno nabavljen već iskorišćen iz ranijih iskopa.

Radnici Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju grada Požarevca“ imenovani za vršioce stručnog nadzora terete se za propuštanje dužnog nadzora i nesavesno postupanje overavanjem obračunskih listi građevinskih knjiga za utrošak materijala.

Na ovaj način omogućena je protivpravna imovinska korist JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac i načinjena šteta JP “Direkciji za izgradnju grada Požarevca” u iznosu od oko 3,5 miliona dinara.

Krivična prijava protiv osumnjičenih podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

KOMENTARIŠI