Foto: Urban City / B.P.

Ovogodišnji Dan državnosti Republike Srbije, koji se obeležava na hrišćanski praznik Sretenje, tradicionalno je okupio veliki broj gostiju na Zlatiboru, kako iz naše zemlje, tako i iz inostranstva.

“Hiljade posetilaca odlučilo je da svoje neradne dane iskoristi upravo na ovoj planinskoj lepotici, a računajući i veliki broj gostiju iz okolnih mesta koji su ovde proveli praznik, na Zlatiboru je dnevno boravilo preko 45.000 ljudi. Kao i uvek mogli su da uživaju u raznovrsnim sadržajima: skijanju, jahanju, vožnji motornim sankama, vožnji najdužom panoramskom gondolom na svetu ali i bogatom noćnom životu kao i kulturnim sadržajima”, rekli su za Rinu u Turističkoj organizaciji Zlatibor.

Tokom dana sunčano vreme omogućilo je da se uz kafu i čaj u kafićima uživa i na otvorenom, na pravom planinskom vazduhu, a veliki broj gostiju iskoristio je priliku da se slika za društvene mreže pored najveće atrakcije – Zlatiborskog jezera u zimskom ambijentu. Na padini pored jezera deca su napravila pravo sankalište u samom centru planine na njihovu posebnu radost. Svi obližnji, dobro poznati lokaliteti bili su dostupni, pa su veliki broj poseta zabeležili Stopića pećina, Muzej Staro selo Sirogojno, vodopad u Gostilju, El Paso siti, Zip-lajn u Ljubišu.

Foto: Urban City / B.P.

“Odlični vremenski uslovi prijali su i skijašima. Za početnike na raspolaganju su bila dva skijališta nedaleko od turističkog centra, u naselju Obudovica i u Avantura parku. Najmlađi skijaši iskoristili su priliku da se prvi put susretnu sa ovim sportom ili da usavrše svoju veštinu započetu ranije. U Avantura parku dostupna je bila i posebna atrakcija – noćna vožnja pod reflektorima, dok su na Obudovici raspoloživi i dodatni sadržaji kao što su sankanje, spust na gumama i vožnja motornih sanki. Za iskusnije skijaše otvoren je ski-centar Tornik na kome su dostupne sve ski-staze osim crne Zmajevca i koji je zabeležio veliki broj prodatih ski-pasova”, kažu u TO Zlatibor.

Gold gondola je za praznične dane pripremila posebna iznenađenja, a od 15. februara prevozi putnike sat vremena duže kako bi svi gosti imali priliku da uživaju u ovoj magičnoj vožnji.

KOMENTARIŠI