Prema poslednjim podacima Turističke organizacije Budve, trenutno od Jaza do Buljarice boravi oko 8.300 gostiju, a ugostitelji se nadaju da će brojke u naredna dva meseca rasti.

U pokušaju da se nešto spase od ovogodišnje sezone, sve oči uprte su u septembar i oktobar, od kojih turistički poslenici najpopularnijeg crnogorskog letovališta očekuju da će barem nešto zaraditi kako bi preživeli možda i najtežu zimu, pišu Vijesti.

Ukoliko se to uporedi sa prošlom godinom to je četiri puta manje. Ipak, ovakvi podaci ohrabruju, ako se uzme u obzir da je trenutna popunjenost kapaciteta daleko veća nego u junu, julu, pa čak i avgustu, tokom glavne turističke sezone.

Nažalost, u junu je bilo 20 puta manje gostiju, da bi u julu i avgustu broj gostiju bio i više od deset puta manje nego lani.

Otvaranjem granica donekle se ublažio turistički kolaps, pa trenutno u Budvi u hotelima, kako su “Vijestima” kazali iz TO Budve, boravi 5.500 gostiju, dok je 2.800 u privatnom smeštaju.

“Kada je u pitanju struktura, u našem gradu borave turisti iz Srbije, BiH Ukrajine, Albanije, Kosova, Bjelorusije, Rusije …”, naveli su u lokalnoj turističkoj organizaciji.

KOMENTARIŠI