Lagao da je lečio oca: Zbog droge u stanu Požarevljanin osuđen na...

Lagao da je lečio oca: Zbog droge u stanu Požarevljanin osuđen na 2,5 godine zatvora

Foto: Pixabay // ilustracija

Optuženi je uhapšen kada je policija u njegovom stanu pronašla 470 grama marihuane, za koju je on tvrdio da je namenjena lečenju njegovog oca.

Viši sud u Požarevcu osudio je Nenada Petkovića (34) na jedinstvenu kaznu od 2,5 godine zatvora zbog dva krivična dela – držanja opojnih droga i omogućavanja njihovog uživanja.

Ova presuda je pravosnažna i na nju ne postoji pravo žalbe, jer je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je optuženi sklopio sa višim tužiocem, na predlog svog branioca.

Petković je uhapšen jer je 4. maja ove godine, u njegovoj porodičnoj kući u Požarevcu pronađeno 470 grama marihuane.

On je tada izjavio da marihuanu ne prodaje, već da ona služi za lečenje njegovog oca. U pritvoru je bio od 4. maja do 19. novembra i taj period biće mu uračunat u kaznu.

Prema novom Krivičnom zakoniku, koji je stupio na snagu 1. decembra, za dela za koja je Petković optužen zaprećena je veća kazna – od tri do 10 godina zatvora. Međutim, on ih je počinio pre donošenja ovog zakonika, pa otud i blaža kazna na koju je osuđen, prenose Novosti.

1 KOMENTAR

  1. E, pa meni nije jasno da se neko uvali u ovakve probleme, sta tebe natera da radis to, i onda odes u zatvor 2,5 godine? Pa, meni stvarno nije jasno da neko dozvoli sebi da upadne u takve probleme? Ja sam se kockao dugo vremena, ali nikad nisam dozvolio sebi da spadnem na taj nivo da kradem ili lazem ili ostetim nekoga. Doduse, spasli su me ljudi oko mene koje su me uputili ka ljudima sa ……… sajta a ovi su me uputili kome da se obratim i na koji nacin da se sklonim od toga. Kljuc je u okruzenju, a koliko vidim ovde, on sa caletom petljao i vadio se preko caleta…

KOMENTARIŠI