Foto: B.P.

Danas je u Požarevcu nastvaljena akcija “Privreda bez granica” koja je počela pre desetak dana kada je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao Univer Savić, Diprom i gradilište budućeg Ritejl parka STOP SHOP. O ovome pročitajte više OVDE.

Foto: B.P.

Gradonačelnik je sa saradnicima danas najpre bio u poseti čuvene firme HELLA Radojković koja se bavi auto-elektrikom i elektronikom sa tradicijom dugom 31 godinu, koja je inače porodična firma.

Foto: B.P.

HELLA Radojković zapošljava trenutno deset radnika, a plan je da se dovede turski investitor koji će dovesti do proširenja posla otvaranjem carinskog skladišta, a u prvoj fazi planirano je zapošljavanje 30 radnika.

Foto: B.P.

Druga faza se odnosi na reparaciju anlasera i alternatora za Balkan, a za početak će biti snabdevano naše tržište.

Foto: B.P.

Proširenjem ove saradne biće potrebna i pomoć Grada Požarevca, a direktor Miroslav Radojković je još rekao da je kroz 31 godinu postojanja firme HELLA Radojković prošlo oko 400 radnika.

Foto: B.P.

Gradonačelnik Požarevca je u nastavku akcije “Privreda bez granica” obilaskom malih i srednjih firmi najavio i asfaltiranje Železničke ulice koja bi kroz nekoliko meseci trebalo da bude završena, kao i poboljšanje komunalne infrastrukture i da će industrijskom zonom proći južni kišni kolektor.

Foto: B.P.

Gradonačelnik je još najavio da će Grad Požarevac pružiti još bolje uslove za buduće investitore i nastaviti da obilazi sa saradnicima mala i srednja preduzeća u Požarevcu.

Foto: B.P.

Akcija “Privreda bez granica” nastavljena je danas i obilaskom firme STYLINE u ulici Đure Đakovića, takođe na ulasku u naš grad.

Foto: B.P.

Željko Kranjčević, direktor STYLINE-a Požarevac izrazio je zahvalnost gradonačelniku i saradnicima na današnjem obilasku ovog velikog privrednika na teritiriji Grada Požarevca, ali i na teritoriji Braničevskog okruga.

Foto: B.P.

Spasović je rekao da firma STYLINE ima 120 zaposlenih sa 20 maloprodajnih objekata u Braničevskom okrugu i Majdanpeku. Spasović je najavio i novčane subvencije za proširenje proizvodnje, tehničke inovacije i dobijanje licenci u okviru ekonomskog razvoja Grada Požarevca.

Foto: B.P.

Gradonačelnik je ovom prilikom najavio i da će Požarevac pored već osvetljene petlje oko Požarevca biti raspisana Javna nabavka za uličnu LED rasvetu u Đure Đakovića sa novih 120 sijaličnih mesta, pa će ovom investicijom ceo ulaz u naš grad biti osvetljen. Spasović se osvrnuo na potrošnju struje, rekavši da Kulturno-sportski centar Požarevac je postavljanjem LED rasvete smanjio potrošnju struje sa 280.000 dinara na 180.000 dinara, pa se tako LED rasveta već kroz nekoliko godina isplati.

Foto: B.P.

Kranjčević se nadovezao na reči gradonačelnika koji je rekao da DTL (Domaći Trgovački Lanac) trenutno zapošljava preko 4500 radnika i poseduje trenutno 628 maloprodajnih objekata rasporođenih od Vranja do Sente što sa prometom preko 36 milijardi dinara. Firma STYLINE je jedan od osnivača  i regionalni centar DTL-a, a ovaj domaći lanac postigao je veće poslovne rezultate od druga dva domaća lanca DIS i UniverExport. Kranjčević je najavio da proširenjem posla u narednih godinu dana uz pomoć Grada Požarevca, STYLINE će zapoliti još 60 radnika.

KOMENTARIŠI