Letujte na Skopelosu, ostrvu gde je sniman svetski hit Mama mia

Letujte na Skopelosu, ostrvu gde je sniman svetski hit Mama mia

Na listi predivnih ostrva Grčke i Egejskog mora nalazi se i Skopelos. Upravo lepota ovog ostrva je privukla i filmsku ekipu mjuzikla Mama Mia, a Meril Strip i Pirs Brosnan su bili oduševljeni ovim delom Grčke.

Oni koji su posetili Skolepos kažu da je na njemu vreme stalo, a nema boljeg izbora da na nekom delu sveta stane vreme osim prelepog grčkog ostrva.

Legenda kaže da je Skopelos pronašao Stafilos, sine bog Dionisa i princeze Arijadne od Krita. Istorija podaci ukazuju da su prvi stanovnici ostrva bili doseljenici sa Krita u vreme bronzanog doba. Danas na ostrvu smeštenom u centru severozapadnog Egeja, istočno od Peliona i severno od Evije, živi oko 5.700 ljudi.

Ostrva severnih Sporada kojiam pripada Skopelos imaju kristalno čistu vodu plave i zelene boje, a ima i puno divnih morskih pećina. Glavna ostrva Sporada su Skiatos, Skopelos, Alonisos i Skiros. Sva Sporadska ostrva su povezana brodskim linijama, pa obilazak nije komplikovan.

skeoposss

 

Glavni grad je Skopelos, Hora. Ono što je najupečatljivije u njemu jesu njegove uske ulice, koje vode visoko u brdo iznad grada odakle se pruža veličanstven pogled na zaliv i ostrvo Alonisos. Hora je sjajan izbor za sve ljubitelje dobrog noćnog provoda, jer poseduje velike broj pravih mesta za izlazak, kafea, restorana, taverni.

Još jedna posebnost ovog ostrva je oblast Egejskog mora oko Skopelosa i Alonisosa koja je proglašena za na prirodni rezervat, zaštićen zakonom, zbog velikog broja morskih vrsta koji žive na njemu poput mediteranske foke.

skopelos-dive-center

KOMENTARIŠI