ZLATIBOR LONČAR, Foto: B.P.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se sa kolegom iz Republike Srpske Alenom Šeranićem, nakon čega je najavio da će u aprilu u Srbiju stići 1.200.000 vakcina kompanije “Fajzer”, a u trećem kvartalu godine još 1.190.000 doza.

Zlatibor Lončar i Alen Šeranić su u Palati “Srbija” razgovarali o procesu vakcinacije protiv koronavirusa.

Prethodnih dana u Srbiji se vakcinišu i zdravstveni radnici iz Republike Srpske, a ministar Zlatibor Lončar kaže da se vakcinacija sprovodi na tri punkta – u Šapcu, Loznici i Sremskoj Mitrovici.

“Sprovodi se dogovor predsednika Aleksandra Vučića sa rukovodstvom Republike Srpske i približavamo se broju od 5.000, ali tu nećemo stati. Dogovorio sam sa ministrom zdravlja Republike Srpske dalju saradnju”, ističe Lončar.

Kaže da je na sastanku sa Alenom Šeranićem dogovorena i intenzivnija saradnja Republike Srpske sa Institutom za javno zdravlje “Batut” i Agencijom za lekove.

Jutros je potpisan i novi ugovor sa kompanijom “Fajzer”, a ministar Lončar objašnjava da to znači da će u drugom kvartalu godine, odnosno u aprilu, u zemlju stići 1.200.000 “Fajzerovih” vakcina, a u trećem kvartalu 1.190.000 vakcina istog proizvođača.

“Čestitam građanima Srbije, uradili su nešto što velika većina sveta može samo da sanja i treba da budu ponosni. To je njihov uspeh i svaka im čast na tome”, naglasio je Lončar.

Po broju vakcinisanih protiv koronavirusa Srbija je šesta na svetu, druga u Evropi i prva u regionu.

KOMENTARIŠI