FOTO: URBAN CITY / B.P. / ilustracija

Ministar finansija Siniša Mali obišao je jutros jedan market i kupovinom proizvoda sa oznakom „Bolja cena”, kako je istakao, uštedeo više od 1.000 dinara.

Od danas još 16 artikala je dostupno građanima po sniženoj ceni, a ministar je osim kupovine utvrdio da se proizvodi zaista nalaze na policama odnosno da su dostupni i jasno obeleženi.

„Došao sam ovde u market Persu na Dorćolu da vidim da li su sniženja urađena, koji su to proizvodi, da li ih ima i na kraju krajeva da vidimo koliko može građanin Srbije da uštedi s obzirom na ta sniženja. Kada sam sabrao i kupio svih ovih 16 proizvoda ukupan račun iznosio je 1.493 dinara,a da nema sniženja ovaj račun bio bi 2.644 dinara”, rekao je Mali.

“!Razlika je, dodaje ministar, očigledna i to jasno pokazuje rezultate napora Vlade Srbije i predsednika u borbi za bolji životni standard svih građana Srbije. „Proizvod po proizvod, kategoriju po kategoriju uz povećanje plata i penzija, želimo da doprinesemo boljem životu građana Srbije i da se na ovakav način izborimo sa inflacijom”, rekao je ministar. Mali je naglasio da je dobro to što inflacija polako pada te da će do decembra iznositi osam odsto, i doći naredne godine do proseka od 4,9 odsto.

KOMENTARIŠI