Manifestacija “Spasovdanski susreti” 8. juna u Krepoljinu

Manifestacija “Spasovdanski susreti” 8. juna u Krepoljinu

U nizu manifestacija po kojima se opština Žagubica ističe i prednjači, u subotu, 8. juna, biće održani “Spasovdanski susreti”, manifestacija međunarodnog karaktera u naselju Krepoljin i to jubilarni, 20. put.

Za sve ovo vreme kroz organizaciju jednog ovakvog događaja i kroz opštinu Žagubica, zahvaljujući manifestaciji, boravilo je 122 Kulturno umetnička društva, sa preko šest hiljada članova, a kao vokalni solisti i samostalni izvođači predstavilo se i stasalo mnogo imena, sada već priznatih i nadaleko čuvenih muzičara. Glavni organizator događaja, uz generalno pokroviteljstvo opštine Žagubica, je KUD “Mladost” na čelu sa svojim predsednikom, nastavnikom Milančetom Milojkovićem.

Ove godine u okviru “Spasovdanskih susreta” nastupiće sedam Kulturno umetničkih društava, a po prvi put publici u Krepoljinu predstaviće se i gosti iz Kraljeva.

Program manifestacije odvijaće se po uobičajnoj satnici: nakon sastanka rukovodilaca svih KUD-ova i predstavnika drugih opština sa predstavnicima opštine Žagubica i organizatorima u 17 časova u prostorijama osnovne škole, od 17.30 ulicama Krepoljina kroz centar naselja odvijaće se svečani defile svih učesnika predvođenih čelnicima lokalne samouprave. Po završetku defilea će učesnici tradicionalno zaigrati bratsko kolo u centru naselja, nakon čega će uslediti celovečernji program, u zavisnosti od vremenskih uslova –na stadionu za male sportove ili u slučaju kiše u renoviranom Domu kulture.

Dakle, 8. juna, svi putevi vode u Krepoljin na Jubilarne XX Spasovdanske susrete. Organizator Manifestacije je KUD „Mladost“ Krepoljin, a suorganizator Turistička Organizacija opštine Žagubica. Generalni pokrovitelj je Opština Žagubica.

KOMENTARIŠI