PODELI
Foto: Urban City

U sali Skupštine opštine Malo Crniće su 07. juna, sa početkom u 09h, potpisani ugovori između udruženja građana i opštine Malo Crniće.

Foto: Urban City

Predstavnicima udruženja koji su aplicirali za sredstva iz budžeta opštine Malo Crniće se prvo obratila Snežana Milošević, šef odseka za opštu upravu, koja je pozdravila prisutne predstavnike i zahvalila im se što su se odazvali potpisivanju ugovora u velikom broju.

Potom se prisutnima obratio predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević, ponovivši reči šefa odseka, da je srećan što se veliki broj udruženja odazvao, i da zna da će udruženja znati da dobijena sredstva iskoriste na najbolji način za prezentaciju svojih udruženja, ali i same opštine.

Foto: Urban City

Potom je predsednik podsetio prisutne da je opština Malo Crniće jedna od 44 lokalne samouprave koja učestvuje u programu “Opštinski ekonomski razvoj u Srbiji faza 2 – Reforma poreza na imovinu”, koji se finansira sredstvima Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, a sprovodi Predstavništvo HELVETAS Swiss Intercooperation SRB,  u saradnji sa Ministarstvom finansija, Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština. S tim u vezi, prisutnima su podeljeni anketni listići, kako bi udruženja građana dala svoje predloge o korišćenju sredstava prikupljenih od poreza na imovinu. Koordinator ovog projekta ispred opštine Malo Crniće je Ana-Marija Radosavljević, budžetski inspektor opštinske uprave Malo Crniće.

Foto: Urban City

Po završenoj anketi, pristupilo se potpisivanju ugovora sa predstavnicima udruženja građana, koji su tu priliku iskoristili da razmene svoja iskustva, predloge i ideje.

Jedno od udruženja koje je potpisnik ovog ugovora jeste i udruženje civilnih invalida rata Požarevac, koji su ovu priliku iskoristili da se skromnim poklonom zahvale predsedniku opštine i opštini Malo Crniće, što je imala sluha za njihove potrebe.

Foto: Urban City

Pet udruženja građana je, nažalost, ove godine ostalo bez sredstava zbog nepotpune konkursne dokumentacije.

Predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević, je napomenuo da će se, ukoliko se za time ukaže potreba, ponovo razmotriti mogućnost raspisivanja novog konkursa, jer su u budžetu opštine opredeljena veća novčana sredstva od dodeljenih.

KOMENTARIŠI