Međunarodna MTB trka u Požarevcu

Međunarodna MTB trka u Požarevcu

Nakon veoma atraktivnih, međunarodnih biciklističkih trka održanih na Andrevlju i Petrovaradinskoj tvrđavi, Serbia Epic nastavlja se u Požarevcu 21. i 22. aprila, gde će ekskluzivno, prvi put biti održana UCI međunarodna MTB trka.

Ceo događaj počinje u centru Požarevca gde će uživati porodice, ljubitelji sporta, umetnosti ali i najmlađi. Pored uzbudljive trke, Požarevljani će biti u prilici da prate muzički program koji donosi Renato Henc, a najmlađi će u revijalnom delu programa imati priliku da se zabave i takmiče na GurGur trci.

Koncept Serbia Epic trka zvanično je predstavljen 15. marta upravo u Požarevcu. Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, tom prilikom je izjavio: “Imam veliko zadovoljstvo da najavim značajan sportski događaj koji će biti održan u našem gradu. U pitanju je biciklizam i to planinski, jedna od atraktivnih varijanti ovog sporta. Biće to prilika i da požarevački ljubitelji sporta vide prvi put na delu vrhunske takmičare u ovom sportu na stazi koja će biti posebno uređena za tu svrhu. Sama staza biće smeštena pored Čačalice, odnosno okolo nje. Organizator ovog jedinstvenog sportskog događaja koji se nalazi u zvaničnom kalendaru Svetske biciklističke unije poklonio je poverenje Požarevcu da, uz još dva grada u Srbiji, budemo domaćini ovog takmičenja. Biće to još jedna prilika da se kao grad predstavimo u najboljem svetlu i prikažemo gostima iz drugih zemalja lepote i znamenitosti Požarevca i okoline.”

Atrakcija međunarodnog planinskog biciklizma prvi put stiže u Požarevac, a s obzirom na to da su u pitanju UCI trke koje su kvalifikacione za Olimpijske igre, očekuje se veliki broj stranih biciklista. Pored trka za profesionalne bicikliste, organizuju se i one za Kup Srbije a posebna pažnja poklonjena je najmlađima koji će imati priliku da se oprobaju u GurGur trci sa animatorima. Serbia Epic obeležiće i dodatni sadržaji, te će kvalifikacione trke biti začinjene muzičkim koncertom Renata Henca, ali i specijalnim takmičenjima za decu koje je osmislila Maša Kuprešanin, osnivačica sportskog udruženja Survajzveri.

Završnica Serbia Epic-a zakazana je za 23. april uz Salcano Tursko-Srpski kup prijateljstva na Košutnjaku u Beogradu.

Serbia Epic seriju podržali su Grad Novi Sad i Grad Požarevac, Opština Knjaževac, Gradska uprava za sport i omladinu, Gradska uprava za kulturu, Gradska uprava za privredu Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pošta Srbije, Halkbank ad Beograd, ŠKODA, Heineken, Capriolo, Yason, Salcano, Đak sportska oprema, Basak traktor, MediPol univerzitetska bolnica, SIM Novi Sad, Akov, Turska Ambasada u Beogradu, Zepter, Dasigo, Esensa, Color media communications, radio AS FM.

Sarnica događaja za subotu 22. april

11:00 Start trke za Kup Srbije

12:00 Svečano otvaranje na bini u Gradskom parku

13.20 UCI trka oko parka Čačalica

14:00 Trka guralica – Gradski park

15.30 Proglašenje pobednika

15:45 Izvlačenje tombole 2 Capriolo bicikla

16:00 Muzički program – Renato Henc

KOMENTARIŠI