U Požarevcu je danas održana konferencija za medije povodom osvajanja nagrada na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu. Prisutnim predstavnicima medija obratio se gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović.

Bane Spasović

Ljubičevske konjičke igre kao okosnica, ali i ostali turistički sadržaji ponovo su prepoznati kao nešto što odskače iz ustaljenih okvira i dobro poznatih šablona. Dokaz tome je i ovogodišnji broj nagrada na 51. Međunarodnom sajmu turizma Lorist u Novom Sadu, krunisanih velikim peharom Novosadskog sajma za unapređenje turističkih sadržaja i atraktivnost Grada Požarevca.

Foto: Grad Požarevac

Nagrade ovakvog tipa dobijaju se za raznovrsnost u turističkoj ponudi i uspehe između dva sajma, a požarevački turizam je briljirao u nekoliko kategorija.  Osvojene su Velike zlatne medalje za organizaciju 55. Ljubičevskih igara, 24. Međunarodni Limes kongres koji je održan ove godine u Arheološkom parku „Viminacium“ u Kostolcu, obeležavanje 300 godina Požarevačkog mira, za manifestacioni turizam kao poveznicu Požarevca sa svetom kao i onom za unapređenje turističke infrastrukture grada. Pored njih Požarevac se ponosi i Velikom zlatnom medaljom Turističkoj organizaciji Grada Požarevca i zlatnom medaljom za promovisanje slavnih Požarevljana u cilju popularizacije turizma.

Ovih osam priznanja učinili su požarevački sto na dodeli priznanja “Veče Šampiona” najtesniji za postavljanje svih medalja i pehara i kao takav pokazao da je naš grad najnagrađivaniji ove godine. Inače, “Veče Šampiona” Novosadskog sajma je jedno od najprestižnijih mesta u kome se gradovi koji se oslanjaju na ovu granu privrede u Srbiji ali i u regionu mogu naći.

Obraćanje gradonačelnika prenosimo u celosti:

 

 

KOMENTARIŠI