U ergeli “Ljubičevo” u toku su radovi koji će poboljšati smeštajne uslove konja i unaprediti turističku ponudu grada Požarevca. Trenutno se privodi kraju uređenje dve sportske štale i manježa za trening konja.

– Ove štale imaće najbolje uslove za konje u celom regionu. Promenjeni su podovi, obnovljen je krov, postavljene su izolacija i ventilacija, kao i novi prozori. Osim toga, u krugu ergele popločavamo staze, a postavili smo i 75 svetiljki, pa će naši posetioci ovde moći da se šetaju i tokom večernjih sati – rekao je za Novosti Mirko Stojanović, direktor JP “Ljubičevo”, u čijem sastavu radi ergela.

Foto: Urban City

U krugu ergele izgrađen je i sistem za navodnjavanje budućeg lavirinta čija se izgradnja uskoro očekuje. On će biti najveći u regionu, jer će se prostirati na 2,5 hektara. – Sprovodimo u delo najave da će nam dva glavna stuba razvoja turizma biti “Ljubičevo” i Viminacijum. Radovi u ergeli izvode se u saradnji sa Vladom Srbije, uz veliku pomoć predsednika Vučića. Njihova vrednost je 70 miliona dinara, od čega je država dala 40 miliona, a ostalo je iz gradskog budžeta – rekao je gradonačelnik Bane Spasović.

Radovi na uređenju ergele izvođeni su i prošle godine, kada je izgrađen padok za konje, zamenjena ulazna vrata na svim štalama, obnovljena trening staza i kompletno sređena trofejna sala. U krugu ergele za rekreativce je izgrađena trim staza sa teretanom na otvorenom. Pre godinu dana otvoren je i “Avantura park” za decu od šest do 12 godina, sa brojnim preprekama koje kod njih podstiču razvoj motorike. Najmlađi mogu da uživaju i u vožnji fijakerom koji vuku lipicaneri, pristigli pre nekoliko godina kao poklon iz Slovenije.

KOMENTARIŠI