Foto: B.P.

Danas, 17. jula navršava se tačno mesec dana od početka radova u ulici Čede Vasovića.

Foto: B.P.

Prve mašine stigle su pre mesec dana, a na današnji dan ovo naselje je gotovo neprepoznatljivo. Stara betonska kocka ostala je samo u malom delu ovog požarevačkog naselja, a iz dana u dan je zamenjuje nova, modernija, estetski dobro odabrana sivo-crvena kocka koja se slaže sa fasadom zgrada.

Foto: B.P.

Parking prostor u ovom delu ulice Čede Vasovića (do raskrsnice sa Vardarskom) se takođe rekonstruiše i biće sličan onom koji je postavljen pri rekonstrukciji ulice Jovana Šerbanovića i Partizanske ulice, od betonskih ploča. Ovih dana u toku je i postavljanje 76 potpuno novih stubova javne rasvete koja će zameniti stare sijalice novom LED tehnologijom.

Foto: B.P.

Sijalice će osvetljavati ulicu i trotoar, odnosno parking prostor, a potrošnja po stubu biće nešto veća od 110W, što je daleko manje od dosadašnjih sijalica.

Foto: B.P.

Pored ovih radova biće urađeno i novo igralište sa toboganom, ljuljaškama, klackalicom,… “Đura” će dobiti i nove kante za otpatke, zelenu površinu i klupe.

Vrednost radova iznosi nešto više od 30,5 miliona dinara sa PDV-om, a radove izvode SR Transkop iz Požarevca, Eko gradnja iz Zrenjanina, Arbag iz Aranđelovca i SZR Gorionik iz Salakovca.

Foto: B.P.

Kompletni radovi bi trebalo da budu završeni do kraja avgusta ove godine, koji podrazumevaju radove do ukrštanja sa Nevesinjskom ulicom.

Podsećamo da je u oktobru 2017. godine završena leva strana rekonstrukcije trotoara u ulici Čede Vasovića u Požarevcu. Radovi su tada koštali približno 16 miliona dinara, a tom rekonstrukcijom dobijeno je ukupno 81 parking mesto bez naplate.

10 KOMENTARA

  1. Malo je bez veze što građanima nije predstavljeno kako će da izgleda uopšte ovo naselje. Trebalo je postaviti veliku tablu sa skicom i informacijama o izvodjacima i ostalim pojinostima. Podržavam radove na rekonstrukciji ali imam osecaj da nekog posebnog plana nema. I zasto se svo poplacanje ne menja nego samo sa spoljne strane Djure…

    • Maja, nista ne brini. Postoje ljudi koji se brinu o svemu pa i ovim sitnicama. Buducnost je pred ovim gradom što se vidi u prethodnih nekoliko godina.

  2. Djura kao najvece naselje u Pozarevcu je odavno zasluzila rekonstrukciju. Sad samo da se stanari dovedu u red ali to ce biti tezi deo… Svi dobili stnaove dzabe… Teska posla sa pojedinim likovima…

  3. Samo odgovornom politikom može Požarevac da napreduje. Podrška gradskom rukovodstvu za budućnost Požarevca!

KOMENTARIŠI