Već 48.godina unazad, na 14.oktobar, u opštini Malo Crniće počinje danas već nadaleko čuvena manifestacija pod nazivom FEDRAS (Festival dramskih amatera sela Srbije).

Foto: Urban City

Tako je bilo i ove godine, kada se veliki broj građana opštine Malo Crniće okupio ispred zgrade opštine, kako bi prisustvovao svečanom otvaranju ove manifestacije, 48.put zaredom.

Ovogodišnji Fedras počeo je performansom dečje grupe koja trenira realni aikido, a potom se prisutnima obratio predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević, koji je ponovio da je ovo manifestacija koja okuplja amatere sa područja cele Republike Srbije, koji rado dolaze ovamo kako bi preneli svoja glumačka umeća.

Foto: Urban City

Posle predsednika, prisutnima se obratila dramska umetnica Milica Milša, kojoj je ove godine povereno da svojim obraćanjem proglasi FEDRAS otvorenim. Milša je nekoliko puta ponovila da je izuzetno ponosna što je deo ove manifestacije, koja na jednom mestu okuplja ne samo glumce amatere, već i puno ljubavi koja lebdi vazduhom iznad Malog Crnića.

Foto: Urban City

Potom je član Opštinskog amaterskog pozorišta “Branislav Nušić”, Miloš Ivić, svečano podigao zastavu Fedrasa, što je i zvanično značilo da je Fedras počeo.

Foto: Urban City

Prve večeri se publici predstavilo upravo domaće pozorište iz Malog Crnića, predstavom “Sabirni centar” u režiji Slobodana Ćustića.

 

KOMENTARIŠI