Kao i svake godine na 14.oktobar, tako je i ove godine Dan opštine Malo Crniće obeležen svečanom sednicom Skupštine opštine, koju je otvorila Goranka Stević, predsednica Skupštine opštine Malo Crniće.

Foto: Urban City

Hor osnovne škole “Moša Pijade” iz Malog Crnića, pod dirigentskom palicom nastavnice muzičke kulture Danice Pacikas, intonirao je himnu “Bože pravde”, na čije su prve tonove svi prisutni u prepunoj sali Fedrasa ustali.

Foto: Urban City

Posle himne, predsednica skupštine pozdravila je sve prisutne goste, među kojima su bili i Veroljub Arsić, poslanik u Skupštini Srbije, gradonačelnik grada Požarevca Bane Spasović, predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić, i mnogi drugi.

Foto: Urban City

Po završetku pozdravne reči, pozvala je predsednika opštine Malo Crniće, Mališu Antonijevića, da se obrati skupu i iznese retrospektivni izveštaj, šta se sve to dešavalo u opštini Malo Crniće od prošlogodišnjeg Dana opštine do ovogodišnjeg.

Predsednik opštine obratio se prisutnima sledećim rečima:

“Današnji dan, 14.oktobar, koji tradicionalno obeležavamo kao Dan opštine, označava datum oslobođenja ove teritorije od fašističke okupacije u Drugom svetskom ratu, a isto tako predstavlja i dan kada sumiramo rezultate na polju razvoja infrastrukture i drugih oblasti od opšteg značaja za građane naše opštine.

Iskoristio bih ovu priliku da pohvalim rad svih naših rukovodioca, počev od načelnika opštinske uprave, direktora ustanova i preduzeća, njihovih saradnika i zaposlenih, bez čijeg zalaganja i efikasnosti ne bismo danas mogli da govorimo o postignutom.”

Posle pozdravne reči predsednika opštine, usledila je dodela Oktobarskih nagrada zaslužnim građanima sa područja opštine Malo Crniće, a to su ove godine: Lepomir Ivković, dramski umetnik iz Beograda, Biljana Topalović iz Crljenca, Siniša Ugrinović iz Velikog Crnića, Zorka Stojanović iz Malog Crnića, Dragoljub Jovanović iz Velikog Sela, i Emina Mladenović iz Kule.

Foto: Urban City

Prisutnima se zatim obratio i Lepomir Ivković, koji nije krio oduševljenje što je ove godine nosilac Oktobarske nagrade, a još više je porastao u očima građana opštine Malo Crniće činom odricanja novčanog dela nagrade u korist malog Srećka, bebe koja je prošle zime pronađena u pletenoj korpi u naselju Crljenac.

Foto: Urban City

Povelja “Srboljub Mitić”, za najbolju zbirku poezije “Galicija i druge šume”, pripala je Ivanu Novčiću iz Kraljeva.

Foto: Urban City

Dodelom nagrade “Srboljub Mitić”, kao i izvedbom pesme “Srpkinja” u režiji hora osnovne škole “Moša Pijade”, završena je svečana sednica Skupštine opštine Malo Crniće.

 

 

KOMENTARIŠI