Foto: Urban City / I.P.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić obišao je u utorak, 11. oktobra Poljoprivrednu školu u Požarevcu, Visoku tehničku školu, kao i Požarevačku gimnaziju.

Poljoprivredna škola obeležila je 149 godina postojanja. Ružić je tom prilikom istakao da je zahvaljujući čuvenim profesorima i vrednim učenicima, ova škola ostvarila broje uspehe i uživa ugled visokog ranga.

“Čestitam vam i 25 godina postojanja doma učenika Sonja Marinković“, rekao je ministar i poželeo im sreću i uspeh u budućem radu.

Foto: Urban City / B.P.

On je istakao da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja predano radi na stvaranju uslova da kvalitetno obrazovanje bude dostupno svakom pojedincu i da dođe do sinergije teorijskog i praktičnog znanja.

“Mislim da je ova škola pravi primer kako se može postići ta sinergija, kako da odgovorimo i teorijskim i praktičnim znanjem na potrebe tržišta rada i kako da otvorimo neke nove perspektive za ovu i sve druge škole“, naveo je Ružić.

Dodao je da se, i pored činjenice da se proces sticanja znanja odvija u otežanim uslovima zbog pandemije, pokazalo se da obrazovanje nije zapostavljeno, prvenstveno zbog predanosti i odgovornog ponašanja nastavnika.

FOTO: URBAN CITY // B.P.

Ministar je obišao i Požarevačku gimnaziju, a razgovarao je i sa brucošima Odseka primenjenih inžinjerskih nauka, koji je u sastavu Akademije tehničkih strukovnih studija u Beogradu.

KOMENTARIŠI