Foto: Pixabay // ilustracija

Ministarstvo kulture i informisanja poziva još jednom sve učesnike javnog života da ne vrše pritisak na medije i medijske radnike i da se uzdrže od bilo kakvog napada na njih.

U saopštenju se napominje da retorika koja je ovih dana upućivana novinarima nije primerena ozbiljnim akterima političke scene.

Podseća se da je resorna ministarka Maja Gojković na samom početku svog mandata  povukla je sve zahteve za vođenje procesa pred sudovima protiv medijskih kuća i novinara, kojih je bilo ukupno devet, kao i pet krivičnih prijava protiv medija, da bi upravo podstakla sve novinare i redakcije da slobodno i bez osećaja pritiska, profesionalno obavljaju svoj posao.

MAJA GOJKOVIĆ, Foto: Uban City

Ministarstvo podvlači da niko nema prava da etiketira novinare a pogotovu ne da njihovu podobnost određuje na osnovu redakcije u kojoj rade i ukazuje da svako vređanje i nipodaštavanje novinara i njihovog posla, bez obzira od koga dolazi, vodi ka urušavanju jednog od stubova demokratskog sistema čiji su oni nosioci, zaključuje se u saopštenju.

KOMENTARIŠI