Ministarstvo o štrajku prosvetara: Nastava u punom obimu u 1.460 od 1.768...

Ministarstvo o štrajku prosvetara: Nastava u punom obimu u 1.460 od 1.768 škola

Foto: Urban City / B.P. // Ilustracija

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da je u 1.460 osnovnih i srednjih škola, od ukupno 1.768, nastava realizovana u punom obimu.

Prema podacima koje su Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavile škole, povodom štrajka prosvetara, časovi su bili skraćeni na 30 minuta u 308 škola, koje su delimično ili potpuno učestvovale u štrajku upozorenja, što je 17,42 odsto.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ne smatra sindikate suprotstavljenom stranom i u stalnom je dijalogu sa predstavnicima reprezentativnih sindikata.

“Na tim sastancima razmatrani su i rešavani različiti zahtevi sindikata. Jedan od rezultata tog dijaloga jeste odluka Vlade da se raspišu konkursi za zapošljavanje 2.500 prosvetnih radnika na neodređeno vreme, a u toku su i dogovori u vezi sa izmenama i dopunama Posebnog kolektivnog ugovora”, navodi Ministarstvo.

Dodaju da je na sastanku Socijalno-ekonomskog saveta podržan predlog sindikata za isplatu solidarne pomoći prosvetnim radnicima i da je predlog upućen Vladi.

KOMENTARIŠI