Ministarstvo pravde: Što strože sankcionisati počinioce svirepog ubistva u Padinskoj Skeli

Ministarstvo pravde: Što strože sankcionisati počinioce svirepog ubistva u Padinskoj Skeli

FOTO: PIXABAY // ilustracija

Ministarstvo pravde oglasilo se saopštenjem povodom smrti osuđenika u zatvoru u Padinskoj Skeli. Navode da je upravnik tog kazneno-popravnog zavoda smenjen, kao i da se utvrđuje disciplinska odgovornost. Ministarstvo traži najstrožu kaznu za počinioce svirepog ubistva.

Ministarstvo pravde je saopštilo da je preko Uprave za izvršenje krivičnih sankcija protiv odgovornih lica u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu – Padinska Skela pokrenulo postupak unutrašnje kontrole i postupke za utvrđivanje disciplinske odgovornosti povodom smrti prekršajno kažnjenog lica S. B., a da je upravnik Zavoda zbog navedenog događaja smenjen.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je odmah po saznanju za smrt S. B. obavestila Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno javno tužilaštvo.

“Više javno tužilaštvo u Beogradu je posle dobijanja obdukcionog nalaza pokrenulo istragu protiv tri prekršajno kažnjena lica koji izdržavaju kaznu u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu – Padinska Skela, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivićno delo Teško ubistvo iz člana 114. Krivilnog zakonika”, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo pravde apeluje na nadležne organe da u što kraćem roku sprovedu postupak protiv učinilaca svirepog ubistva i što strože ih sankcionišu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je ranije da je postupajući tužilac naredio hapšenje osumnjičenih zatvorenika Srećka S. (20), Saše S. (21) i Dalibora P. (21) koji se sumnjiče za ubistvo S. B. (74), sa kojim su delili zatvorsku ćeliju u KPZ “Padinska skela”.

Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, S. B. svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

Tužilac je 4. februara obavešten o smrti S. B., nakon čega je naložio da se obavi obdukcija sa toksikologijom, koja je završena 8. marta i koja je pokazala da je umro nasilnom smrću.

KOMENTARIŠI