Ministarstvo za rad objavilo aplikaciju sa svim važnim informacijama za građane

Ministarstvo za rad objavilo aplikaciju sa svim važnim informacijama za građane

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije objavilo je na svom sajtu aplikaciju pomoću koje građani mogu da dobiju sve važne informacije na jednom mestu u vezi sa koronavirusom.

Kako je danas saopšteno iz tog ministarstva, aplikacija će biti dostupna i za android uređaje putem “Google Play” prodavnice.

Putem aplikacije građani će moći da traže pomoć od jedinica lokalne samouprave ukoliko im je potreban lekar ili namirnice.

Takođe građani mogu da se informišu o merama i načinima zaštite od koronavirusa, prilikom obavljanja dnevnih aktivnosti, ali i tokom putovanja, dodaje se u saopštenju.

Svi važni brojevi telefona nadležnih institucija biće na jednom mestu, kao i uputstva o načinima samoprovere na korona virus, dodaje se u saopštenju.

Aplikacija nudi i mogućnost anonimne prijave Inspekciji rada prodajnog objekta u kome se krši pravilo o cenama ili se u njemu ne pridržavaju zaštitnih mera, kao i osobu koja krši naredbu o kućnoj izolaciji. Na aplikaciji su dostupna i sva pravila koja važe za vreme policijskog časa.

Ovim putem mogu da se prijave i svi oni koji žele da volontiraju i na taj način pruže pomoć onim gradjanima kojima je to neophodno. Biće dostupne i najnovije vesti u vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, kao i svi važni akti resornog ministarstva doneti u vezi sa epidemioploškom situacijom izazvanom koronavirusom.

“Ova aplikacija je donacija ministarstvu kao pomoć građanima u borbi protiv koronavirusa. Verujem da će sve ove informacije dostupne na jednom mestu olakšati informisanje, ali i pružiti pomoć onima kojima je ona potrebna”, kazao je ministar Zoran Đorđević.

Đorđević je dodao da je namera bila da na jednom mestu svi imaju mogućnost da se informišu, dobiju pomoć ili pitaju, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se i da je ministarstvo pokrenulo Viber kanal, preko kojeg blizu 30.000 građana koji su pristupili grupi, redovno dobijaju sve bitne informacije iz nadležnosti resornog ministarstva.

KOMENTARIŠI