Moguć sastanak poljoprivrednika Braničevskog okruga sa Vučićem

Moguć sastanak poljoprivrednika Braničevskog okruga sa Vučićem

Foto: Urban City / B.P.

Poljoprivrednici Braničevskog okruga, koji su u utorak otpočeli blokadu saobraćaja u Požarevcu, završili su protest posle skoro tri časa blokade.

Njima je ispunjen jedan od zaheva, a to je da razgovaraju sa predstavnicima države o otkupu i izvozu pšenice i promeni politike subvencionisanja primarne proizvodnje.

Predsednik Udruženja poljoprivrednika “Stig” Nedeljko Savić izjavio je za Betu da su bile planirane blokade saobraćaja kojima bi se skoro prekinula komunikacija sa istočnom Srbijom sve dok predstavnici države ne pristanu na pregovore, ali da im je obećano da će u petak razgovarati sa šefom kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a možda i sa njim lično.

“Tražimo da država za robne rezerve otkupi deo viškova pšenice, da se dozvoli slobodan izvoz tog poljoprivrednog proizvoda i promeni politika subvencionisanja primarne poljoprivrede proizvodnje”, rekao je Savić.

Dodao je da je uputio više zahteva za razgovor sa predstavnicima države i da su razgovarali sa poslovodstvom Republičke direkcije za robne rezerve i Ministarstvom poljoprivrede, ali da mu je tamo rečeno da je nadležan predsednik države Aleksandar Vučić, pa su tražili razgovor sa njim.

“Prihvatili smo ponudu za razgovor i videćemo kako će se to završiti, ali ćemo pripremiti i novi protest kombajnima za sledeću nedelju, ako nam ne uvaže zahteve”, rekao je Savić.

KOMENTARIŠI