MUNJEVITA AKCIJA: Švercer cigareta uhapšen, optužen i osuđen za 24 sata u...

MUNJEVITA AKCIJA: Švercer cigareta uhapšen, optužen i osuđen za 24 sata u Velikom Gradištu

Dejan Lukić (43) iz Požežena kod Velikog Gradišta, uhapšen je, optužen i osuđen u roku od 24 sata, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina akciznom robom

Dejan Lukić (43) iz Požežena kod Velikog Gradišta, uhapšen je, optužen i osuđen u roku od 24 sata, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina akciznom robom. 

On je pravosnažno osuđen na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine, i na novčanu kaznu od 100.000 dinara, jer su u njegovoj kući pronađene cigarete bez akciznih markica. Ovu presudu Osnovni sud doneo je na predlog Višeg javnog tužilaštva u Velikom Gradištu, na osnovu sporazuma o priznanju krivice optuženog.

On je uhapšen u subotu, 11. avgusta, nakon što je u njegovoj kući i pomoćnim prostorijama, tokom policijskog pretresa, pronađeno 6.100 paklica kineskih cigareta „Ašima“, bez akciznih markica.

Nakon toga određeno mu je zadržavanje od 48 sati, da bi u nedelju protiv njega bila podignuta optužnica i doneta presuda. Ovaj slučaj svedoči o efikasnosti policije i pravosuđa u Velikom Gradištu, jer su hapšenje, optužnica i presuda usledili u roku od 24 sata.

KOMENTARIŠI