MUP: Tokom noći 201 intervencija, evakuisano 40 osoba

MUP: Tokom noći 201 intervencija, evakuisano 40 osoba

Foto: MUP

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a imali su tokom noći 201 intervenciju u kojima je bilo angažovano 505 vatrogasaca-spasilaca sa 203 vozila i ukupno evakuisali i spasili 40 osoba, saopštio je MUP.

U saopštenju se navodi da su intervenisali u gašenju 20 požara izazvanih udarom groma, dok su u ostalim događajima uklanjali oborena stabla, kao i limene krovove sa puta.

Vatrogasno-spasilačka brigada Beograd intervenisala je 34 puta sa 105 vatrogasaca i 35 vozila – pet požara, devet tehničkih intervencija usled palih krovnih konstrukcija i 20 intervencija zbog palog drveća.

Pripadnici Sektora intervenisali su i na teritoriji Šapca, Loznice, Bogatića, Koceljeve, Vladimiraca, Bačke Palanke, Bača, Beočina, Sremskih Karlovaca i Novog Sada, Kragujevca, Paraćina,Ćuprije, Despotovca, Rekovca, Jagodine, Kraljeva, Valjeva, Ljiga, Lajkovca i Uba, Kruševca, Niša, kao i u delovima Sremskog, Moravičkog, Zaječarskog i Jablaničkog upravnog okruga.

Pripadnici MUP-a i danas su na terenu kako bi pomogli građanima u otklanjanju posledica nevremena, navodi se u saopštenju.

KOMENTARIŠI