MUP uzpozorio gradske štabove: Srbiju očekuju nepogode sa gradom, vetrom i velikom...

MUP uzpozorio gradske štabove: Srbiju očekuju nepogode sa gradom, vetrom i velikom količinom padavina

Foto: Urban City / B.P.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, uputili su upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije za hitno preduzimanje operativnih i preventivnih mera, saopštio je MUP.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda za večeras, noćas i sutra teritoriju Srbije očekuju grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za veoma kratko vreme.

„Pripadnici Sektora za vanredne situacije, vodeći se najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, hitno su obavestili Mačvanski i Kolubarski okrug da proslede upozorenje gradskim i opštinskim štabovima, kao i da vatrogasci-spasioci vrše obilazak stanovništva sa akcentom na potencijalno kritične tačke. Takođe, obavešteni su i upozoreni Beograd, Sremska Mitrovica i Kragujevac, dok su svi ljudski i materijalno-tehnički resursi stavljeni na raspolaganje, u cilju spasavanja ljudskih života i materijalnih dobara“, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da budu oprezni i da prate najave i instrukcije Republičkog hidrometeorološkog zavoda i ostalih nadležnih organa.

KOMENTARIŠI