Na današnji dan pre 90 godina poleteo prvi avion iz Beograda

Na današnji dan pre 90 godina poleteo prvi avion iz Beograda

U okviru obeležavanja 90 godina od svog prvog leta, Er Srbija će objaviti monografiju ograničenog tiraža pod nazivom "Osvajanje svetskog neba" početkom marta

Kompanija Srbije Er Srbija ove nedelje obeležava 90 godina od svog prvog leta, saopšteno je iz te aviokompanije. Prvobitno osnovana pod imenom “Aeroput”, nacionalna aviokompanija Srbije je obavila svoj prvi let 15. februara 1928. godine između Beograda i Zagreba.

Tog dana je dvokrilni avion “Potez 29” nazvan “Beograd” poleteo iz glavnog grada u smeru Hrvatske u 9 časova. U avionu se nalazilo petoro novinara i fotografa čiji je zadatak bio da dokumentuju taj istorijski događaj.

Generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit rekao je da su zaposleni u toj kompaniji ponosni što proslavljaju 90 godina od prvog leta i da tim jubilejom može da se pohvali samo nekolicina avio-kompanija u svetu.

“Naše poslovanje je pretrpelo mnogobrojne promene od tog prvog istorijskog leta. Ipak, ono što je konstanta jeste naša spremnost da se prilagođavamo, rastemo i težimo inovacijama”, rekao je Dankan.

On je podsetio da je Er Srbija nedavno počela sa primenom novog koncepta tarifa koji predstavlja prekretnicu u poslovanju i načinu na koji gosti mogu da personalizuju i prilagode putovanje sopstvenim potrebama.

U okviru obeležavanja 90 godina od svog prvog leta, Er Srbija će objaviti monografiju ograničenog tiraža pod nazivom “Osvajanje svetskog neba” početkom marta.

KOMENTARIŠI